Svetaines struktura
2024-04-19

RAFINUOTAI ELEGANTIŠKAS BALETO ŠOKĖJAS E. JAKONIS: „VISKAS YRA ĮMANOMA“

2022-01-21

EDVINAS JAKONIS antrus metus studijuoja Miuncheno baleto akademijoje, kur buvo pakviestas iš karto į antrąjį bakalauro studijų kursą. Pirmieji metai Miunchene studijuojant derinti su mokymusi Nacionalinės Mikalojaus Konstantino Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriuje dvyliktoje klasėje. Visa tai – neatsitiktina, kvietimas studijuoti – daugybės konkursų prizinių vietų rezultatas. Vienas svariausių – 2018 m. Niujorke vykęs tarptautinis jaunųjų baleto šokėjų konkursas „Youth America Grand Prix“, kur laimėta trečioji vieta. Su E. Jakoniu kalbamės apie baleto meną.

Edvinai, antrieji metai Miuncheno baleto akademijoje, pasidalinkite studijų patirtimi.

Miuncheno baleto akademijoje pirmą kartą patyriau, ką reiškia gyventi vienam svetimoje šalyje, ir tokioje aplinkoje privalėjau išmokti rūpintis savimi bei savo sveikata pats. Kalbant apie žinias, gautas mokymo įstaigoje, be abejo, jų labai daug. Prie kasdienio didžiulio fizinio krūvio ir naujos informacijos srauto priprasti buvo nelengva, tačiau tai, be abejonės, yra neįkainojamos žinios ir patirtis.

Pasidalinkite baleto meno mokymosi patirtimi prisimindamas mokymosi Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokyklos Baleto skyriuje pradžią, lygindamas su šiandiena.

Daugiau skaitykite čia.

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis