Svetaines struktura
2024-03-29

Šiuolaikinio šokio vakaras

2019-09-24

siolaikinio sokio_vakaras

Kovo 30 d. 18 val. Kauno kultūros centro didžiojoje salėje vyks „Šiuolaikinio šokio vakaras“.

I DALIS

Svečiuose Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos šiuolaikinio šokio programos mokiniai. Programoje rodysime - Niels Claes spektaklio „Jiems patinka“, Nacionalinės M.K. Čiurlionio menų mokyklos buvusio šiuolaikinio šokio programos mokinio, šiuo metu bebaiginėjančio studijas CodArts šokio mokykloje Roterdame, Luko Karvelio darbą „Transition“, ir mokyklos mokytojų kurtas miniatiūras.
Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje mokosi gabiausi šokiui mokiniai iš visos Lietuvos. Šiuolaikinio šokio klasė pirmąkart buvo surinkta 2010 metais - ją baigę moksleiviai šiuo metu studijuoja žymiausiuose Europos šokio universitetuose, šoka projektuose, pristato savo kūrybinius darbus Lietuvoje ir Europoje. Dar besimokydami Nacionalinėje M.K. Čiurlionio menų mokykloje, šiuolaikinio šokio programos mokiniai yra pasirodę Naujajame Baltijos šokyje Vilniuje, šiuolaikinio šokio ir teatro festivalyje Euroscene Leipzig Vokietijoje, įvairiuose šokio projektuose Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, kituose Lietuvos miestuose. Jie reguliariai šoka spektakliuose Mokyklos Šokio teatre.
„Transition“
Chor.: Lukas Karvelis
Atlieka: 11-13 kl. mokiniai
Muzika: Eric Magnée
Trukmė: 12 minučių

Luko tiriamojo darbo „Transition“ atspirties taškas/klausimas sau ir šokėjams : „Kaip (galime) save atrasti ir pamesti judesy?“ Kaip atrasti balansą tarp būvimo unikaliu, bet sugebėti būti ir grupėje su daug skirtingų nuomonių, požiūrių ir individų. Kaip išmokti galvoti ir kaip išmokti tas mintis nutildyti? Kaip pagrindinę kūrybos ir paieškos priemonę Lukas naudojo savo sukurtą improvizacinę užduotį „9 taškai“. Kita ieškojimų dalis – kaip judant kartu grupėje galima sukurti antžmogį, didesnį už juos pačius, kuomet grupės nariai yra priklausomi vienas nuo kito. Kur nėra jokios improvizacijos, o kiekvieno Ego turi būti paliktas pirmoje dalyje. Grupė žmonių, judanti kaip vienis siekia panirti į transo būseną.
Šis Luko Karvelio darbas buvo sukurtas 2018 m. Šokio tyrinėjimo platformoje Bitės.

„Išeinant“
Choreografija: Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė
Atlikimas: Indrė Stasiūnaitė, Jokūbas Silius
Muzika: Dario Marianelli
Trukmė: 3 minutės

„Tikas“
Choreografija: Sigita Juraškaitė
Atlikimas: Martyna Ačiūtė
Muzika: Frank Bretschneider
Trukmė: 3 minutės

„Jiems patinka“
Chor.: Niels Claes
Atlieka: Airisė Gudonytė, Laura Paulauskaitė, Gabrielė Bagdonaitė, Nikita Berezko, Martyna Ačiūtė, Ugnė Lučauskaitė
Muzika: Robert Meyer ir Linas Poškus
Trukmė: 40 minučių

Spektaklio „Jiems patinka“ choreografija paremta tikromis atlikėjų emocijomis ir istorijomis apie tai, ką reiškia augti 2018-aisiais, kuomet jaučiamas nuolatinis spaudimas būti mėgstamam, sekamam, gyventi pagal šiuolaikines tendencijas, kuomet primetami gyvenimo pasirinkimai, klijuojamos etiketės, tyčiojamasi iš to, kas svarbu ir atsiranda baimė prarasti savo tapatybę.

Apie choreografus:
Niels Claes (BE) baigė Fontys šokio akademiją ir dirbo projekte Sally Maastricht, dansgroep Amsterdam ir Polish Dance Theatre (2010-2013). Polish Dance Theatre festivalyje „Atelier“ jis sukūrė savo pirmąją choreografiją „Maathai“. Vėliau šoko įvairiuose projektuose Vokietijoje, Izraelyje ir Olandijoje (2013-2015), du sezonus dirbo Kauno šokio teatre „Aura“. Šokio platformoje „Ant Auros Batuto“ sukūrė savo antrąjį spektaklį „Troškulys“. Šiuo metu Niels Claes dirba įvairiuose projektuose Šeiko šokio teatre ir “La_Trottier dance collective” Vokietijoje. Už 2017 metais kartu su Gintare Marija Ščavinskaite pastatytą spektaklį „Aside“ buvo apdovanotas Auksiniu scenos kryžiumi (už atlikimą).

Lukas Karvelis – buvęs M.K. Čiurlionio menų mokyklos auklėtinis šiuo metu baiginėja Codarts menų universitetą Roterdame ir dirba Korzo performatyvaus meno teatre.

II DALIS

„X and future X“
Choreografija ir atlikimas: Blake Seidel ir Ema Senkuvienė
Muzika: CoH - „Vivid“, Philip Glass - „Six Etudes for Piano - q = 96“, Loren Connors - „Blues No.4“, Phil Kaye „Camaro“, Demdike Stare „Fail“.
Trukmė: 30 minučių

Mes - tikri žmonės su tikrais išgyvenimais. Mes įstrigom. Mes patys esame problema. Būkit atidūs, nes mes esame jūs. Tai dar neužbaigtas darbas.

Pasirašo,
X ir ateities X

Apie choreografus:
Ema Senkuvienė – buvusi ilgametė Kauno šokio teatro „Aura“ šokėja, 2015 m. nominuota Auksiniam scenos kryžiui už vaidmenis spektakliuose „Apollo“ ir „Padaryk iš manęs jungiklį“. Vaikystėje augusi ir tobulėjusi kaip dailiojo čiuožimo atstovė, vėliau atrado save šokio srityje. Penkerius metus mokėsi Kauno Choreografijos mokykloje, o profesionalios šokėjos karjerą pradėjo Kauno šokio teatre „Aura“. 2016/2017 m. savo šokio žinias gilino tarptautinėje šokio programoje „Start Up VII“ Italijoje, kur dirbo su žymiais choreografais kaip Eduardo Torroja, Erion Kruja, Brigel Gjoka. Šiuo metu Ema dirba kaip laisvai samdoma šokėja įvairiuose projektuose ir spektakliuose. Taip pat, kaip šokio mokytoja, veda užsiėmimus vaikams ir jaunimui.
Blake Seidel pradėjo šokti 20 metų. Atradus šokį, jo nauja veikla pakeitė atletiką bei komandinį sportą ir jis nusprendė siekti šokėjo karjeros. Iš pradžių Blake šoko Charlottesville balete, kur jis dvejus metus buvo mokinys. Vėliau persikėlė į Portlandą, Oregoną, pasirodydavo su mažesnėmis šiuolaikinio šokio kompanijomis, dalyvavo įvairiuose projektuose. Po trejų metų jis persikėlė į Izraelį vieneriems metams studijuoti „Kibbutz Contemporary Dance“ komapnijoje, ASA programoje. Po Izraelio jis prisijungė prie AURA šokio teatro Kaune, kur šiuo metu ir dirba.

Įėjimas nemokamas.

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis