Svetaines struktura
2024-04-19

Metų laikai

2022-10-14

met laikai_facebook

BILIETAI

 

Choreografė: Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė
Repetitoriai: Paulius Prievelis ir Lina Puodžiukaitė-Lanauskienė
Šoka: Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos 4-12 kl. baleto skyriaus mokiniai
Kostiumų dailininkė: Rūta Biliūnaitė
Tai pasakojimas apie moterį, kurioje slypi maža mergaitė, mergelė, vilioklė, motina ir ragana žiniuonė. Moteris gali būti ir švelni, ir žiauri tuo pačiu metu. Jos jėga - žemėje, įsiklausyme į gyvenimo ritmą, gamtos ciklus ir gyvybines energijas. Jos paslaptis - jos pačios nenuspėjamume ir begalinėje stiprybėje, kuri dažniausiai atsiskleidžia netikėtu momentu. Jos planeta - Mėnulis, kuris valdo potvynius ir atoslūgius, žmogaus vidinę savijautą, augalų augimą bei gyvūnų elgesį.
Tačiau šis šokis taip pat apie tas mergaites, merginas ir moteris, kurios yra šalia mūsų kasdien - apie mūsų mamas, dukteris, seseris ir žmonas. Apie mažus stebuklus, kuriuos diena iš dienos jos kuria; stiprybę, kuri leidžia dienom naktim rūpintis savo vaikais ir tėvais; šilumą, kurią moteris atneša į namus kaip žmona; grožį, kuris priverčia pasukti galvą gatvėje.
Pasak režisierės Linos Puodžiukaitės-Lanauskienės, sumanymas sukurti “Metų laikus” kilo skaitant anglų rašytojo Roberto Graves’o knygą “Baltoji deivė”. Ši knyga lėmė tai, kad sukurtame spektaklyje į metų laikų kaitą žvelgiama per moterišką liniją. Ankstyvą skaidrų pavasarį gimusi nekalta mergaitė bręsta, suauga, įsimyli, pasiekia pilnatvę ir gūdžią žiemą virsta negailestinga ragana žiniuone. Iki tol, kol, atėjus naujam pavasariui, ją vėl pakeis jauna mergaitė.

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis