Svetaines struktura
2024-03-29

Seminaras „Muzikinės minties raiška ir parankinės įtaigaus interpretavimo priemonės“

2021-11-17

Nuotolinis praktinis seminaras „Muzikinės minties raiška ir parankinės įtaigaus interpretavimo priemonės“

2021 m. gruodžio 8 d.
Pradžia:
10 val.
Vieta: Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla ir Zoom mokymo(si) aplinka

Vyresni nei 6 metų asmenys privalo dėvėti nosį ir burną dengiančią apsaugos priemonę (medicininę veido kaukę ar respiratorių). Įleidžiami tik Galimybių pasą turintys dalyviai.

Dalyviai: meninio ugdymo pedagogai, aukštųjų mokyklų studentai

Anotacija: mokantis interpretuoti muziką styginiais instrumentais, dažnai pasiklystama techninių priemonių bei iššūkių gausoje ir muzikinės minties raiška lieka kiek nuošalyje. Šio seminaro eigoje lektorius Gediminas Dačinskas sieks išgryninti, padėti atpažinti muzikos kūrėjų idėjas ir rasti tinkamas priemones joms perteikti.

Lektorius: Gediminas Dačinskas yra vienas ryškiausių Lietuvos altininkų, kamerinės muzikos atlikėjas, pedagogas. Savo kūrybine veikla apima platų lauką nuo senovinės, klasicizmo iki pat avangardinės muzikos. Gediminas Dačinskas studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje prof. Petro Radzevičiaus ir Salzburgo universitete Mozarteum prof. Thomaso Rieblio klasėje. Didžiąją kūrybinės veiklos dalį skiria Lietuvos nacionalinės filharmonijos Čiurlionio kvartetui, kuriame groja nuo 2003 m. Dalyvavo tokiuose festivaliuose, kaip Prahos pavasaris, Berliner Festwochen, Gent Festival van Vlaanderen, Janačkuv Mai, Moravijos ruduo, Šlėzvigo-Holšteino, Meranofest, Europamusicale, Amadeo, St. Magnus ir kituose. Ypač didelę reikšmę teikia lietuviškos muzikos sklaidai Lietuvoje ir pasaulyje, nuolat įtraukia ją į koncertines programas šalyje ir užsienio valstybėse, tokiose kaip Vokietija, Švedija, Norvegija, Estija, Latvija, Lenkija, Italija, Kanada, Rusija, JAE, JAV, Meksika, Japonija, Kinija ir kt.

Nuo 2009 m. dėsto Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, taip pat veda meistriškumo kursus Lietuvoje ir užsienyje.

Dalyviams bus išduoti kvalifikacijos tobulinimo pažymėjimai
Trukmė: 6 ak. val.
Kaina: 15 eur.
Atsiskaitomoji sąskaita: LT 57 7044 0600 0155 2624
Mokėjimą prašome atlikti iki gruodžio 6 d.

Registracija vyks iki 2021 m. gruodžio 6 d.
Registracija: https://forms.gle/6ryHC4UQhbs1MbhP9


Dacinskoafisa

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis