Svetaines struktura
2024-04-18

Meistriškumo kursai „Kamerinio ansamblio egzaminams ir konkursams rengiantis“

2022-11-14

Meistriškumo kursai „Kamerinio ansamblio egzaminams ir konkursams rengiantis“

Data: 2022 m. lapkričio 30 d.
Pradžia: 10.00 val.
Vieta: Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla, Konferencijų salė
Trukmė: 6 akad. val.
Dalyviai: meninio ugdymo pedagogai, aukštųjų mokyklų studentai

Anotacija: meistriškumo kursai skirti muzikos mokyklų, gimnazijų ir konservatorijų mokytojams bei vyresnių klasių mokiniams. Dėmesys bus kreipiamas į svarbius kamerinio ansamblio dalyko mokymo(si) aspektus - repertuaro parinkimą, pamokos laiko ir repeticijų planavimą, savarankiškumo bei kūrybiškumo diegimą, socialinių įgūdžių tobulinimą. Meistriškumo kursų centre – bendro, vieningo ansamblio narių pojūčio ugdymas rengiantis svarbiems pasirodymams scenoje.

Lektorė: Prof. dr. Indrė Baikštytė Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos ir Lietuvos muzikos ir teatro akademijos auklėtinė, stažavosi Berlyno menų universitete, o 2015 m. LMTA įgijo Meno daktarės laipsnį. Indrė Baikštytė yra daugelio tarptautinių solo, koncertmeisterių bei kamerinių ansamblių konkursų laureatė, pirmąsias premijas yra pelniusi ir kaip fortepijoninio trio „FortVio“ narė - 2015 m. ansambliui paskirta Lietuvos Vyriausybės kultūros ir meno premija. Pianistė groja solo su orkestrais, aktyviai bendradarbiauja su lietuvių bei užsienio instrumentininkais, propaguoja Lietuvos kompozitorių kūrybą. I. Baikštytė yra Nacionalinės M. K. Čiurlionio menų mokyklos Kamerinio ansamblio skyriaus vedėja, LMTA Kamerinio ansamblio katedros profesorė bei Šiuolaikinės ir improvizacinės muzikos specializacijos vadovė.

Būtina išankstinė registracija
Registracija: https://forms.gle/TnKSTSLt4X29f4c67
Registracija vyks iki lakričio 25 d.
Kaina 25.00 eur.
Rekvizitai mokėjimui atlikti:
Gavėjas: Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla;
Įstaigos kodas: 111966952
Sąskaitos Nr.: LT57 7044 0600 0155 2624
Mokėjimo paskirtyje nurodyti: dalyvio Vardą, Pavardę, meistriškumo kursų pavadinimą „Kamerinio ansamblio egzaminams ir konkursams rengiantis“
Mokėjimą atlikti iki 2022 m. lapkričio 25 d.

Baikst

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis