Svetaines struktura
2024-09-08

Arfininkės Aistės Baliunytės-Dailidienės arfos meistriškumo kursai

2023-03-01

Arfininkės Aistės Baliunytės-Dailidienės arfos meistriškumo kursai

Data: 2023 m. kovo 6 d.
Pradžia: 10.00 val.
Vieta: Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla, Konferencijų salė
Trukmė: 6 akad. val.
Dalyviai: meninio ugdymo pedagogai, aukštųjų mokyklų studentai

Anotacija: meistriškumo kursų metu arfininkė Aistė Baliunytė-Dailidienė pasidalins asmenine atlikėjos patirtimi, analizuos ir vertins konkrečius mokinių muzikinius ir praktinius sunkumus. Aptars taisyklingos laikysenos svarbą skambinant arfa, pristatys mokymosi iššūkius pereinant nuo kabliukinės prie pedalinės arfos. Paaiškins tembro formavimo, artikuliacijos ir stiliaus skirtumus skambinant baroko, romantizmo ir XX a. kompozitorių kūrinius. Apžvelgs muzikinio kūrinio atlikimo viešai ypatumus, saviruošos planavimą, muzikinės interpretacijos pasirinkimą, atlikėjo kultūra scenoje.

Lektorė: Nacionalinio operos ir baleto teatro orkestro arfų grupės koncertmeisterė Aistė Baliunytė-Dailidienė yra aktyvi įvairių muzikinių projektų dalyvė, daug koncertuojanti Lietuvoje ir užsienyje kaip solistė, kamerinės muzikos ansamblių ir įvairių orkestrų artistė, taip pat yra arfos ir fleitos dueto H2F įkūrėja. Baigusi Nacionalinę M. K. Čiurlionio menų mokyklą, Aistė Baliunytė-Dailidienė tęsė mokslus Aukštojoje muzikos mokykloje Paryžiuje, I. Perrin klasėje, kurią 2014 m. baigė su pagyrimu ir gavo solistės diplomą. 2018 m. vasarą Aistė Baliunytė-Dailidienė gavo magistro laipsnį Nacionalinėje Paryžiaus muzikos konservatorijoje (CNSMD de Paris) profesorės I. Moretti klasėje, kur 2016 m. buvo įgijusi ir bakalauro diplomą.
Arfininkė yra daugelio tarptautinių konkursų: Felix Godefroid, Concours français de la harpe, Szeged International Competition, Martine Geliot concours „Jeunes Talents” ir kt. prizinių vietų laimėtoja ar laureatė, įvairių tarptautinių festivalių Lietuvoje, Europoje, Amerikoje ir Kanadoje dalyvė. Vienas ryškiausių Aistė Baliunytė-Dailidienė laimėjimų yra VIII vieta 2016 m. vasarą vykusiame viename prestižiškiausių arfos konkursų pasaulyje International USA Harp Competition, Bloomington‘e, Indianoje.
Aistė Baliunytė-Dailidienė yra gavusi „Fondation de France”, „Nadia et Lili Boulanger”, „Fonds de Tarrazi”, „Fondation Zygmund Zaleski”, „Orfėjo lyra“ ir kt. fondų stipendijas. Arfininkė kartu su Japonijos įrašų kompanija „ King International Inc.“ įrašė solinį kompaktinį diską.
2011 m. Aistė Baliunytė-Dailidienė buvo apdovanota Lietuvos Respublikos prezidentės D. Grybauskaitės padėka už pasiekimus ir Lietuvos vardo garsinimą.

Būtina išankstinė registracija
Registracija: https://forms.gle/B3dKc3qstpLqDY2s9
Registracija vyks iki kovo 2 d.
Kaina: 16 eur.
Rekvizitai mokėjimui atlikti:
Gavėjas: Nacionalinė M. K. Čiurlionio menų mokykla
Įstaigos kodas: 111966952
Sąskaitos Nr.: LT 57 7044 0600 0155 2624
Mokėjimo paskirtyje nurodyti: (Dalyvio) Vardą, Pavardę, renginio pavadinimą „Arfininkės Aistės Baliunytės-Dailidienės arfos meistriškumo kursai“.
Mokėjimą atlikti iki 2023 m. kovo 2 d.

2023-03-06

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis