Svetaines struktura
2024-04-16

Tolerancija yra mūsų pačių rankose

2018-01-02

Prancūzijoje,  Paryžiuje 1995 metais Jungtinių Tautų švietimo, mokslo ir kultūros organizacija UNESCO lapkričio 16-ąją paskelbė Tarptautine tolerancijos diena, kuri kasmet  pažymima daugelyje demokratinių šalių. 1995-ieji buvo paskelbti Tolerancijos metais; tais metais valstybės narės priėmė Tolerancijos principų deklaraciją, kuri teigia, kad „toleranciją ugdo žinojimas, atvirumas, bendravimas, minties, sąžinės ir įsitikinimų laisvė“.

Šiais metais  ši diena Lietuvoje pažymėta 22- ąjį kartą. Mūsų mokyklos mokiniai,  atsliepdami į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti kvietimą,  taip pat aktyviai ruošėsi ir dalyvavo  pilietinėje iniciatyvoje , skirtoje Tolerancijos dienai. Šių metų simboliu tapo RANKOS. Pilietinės iniciatyvos idėja- žmogaus rankomis  pasaulyje daromi geri ir blogi darbai, rankos sukuria ir rankos sugriauna .

          Mūsų  mokiniai kūrė kompozicijas iš rankų siluetų, iš pamestų‘‘ vienišų‘‘ pirštinių. Jos simbolizavo, kad mūsų bendruomenės, bei visuomenės žmonės yra labai skirtingi. Ne tik esame vieni maži  ar dideli, bet kiekvienas pasižymime unikaliu savo mąstymu, kūryba. Tai atsispindėjo  ir  ranka rašytuose mokinių kūrybiniuose ieškojimuose. Tą dieną su mokiniais kalbėjome , diskutavome apie tai, kad  turime  būti ne  pasyviais stebėtojais, bet aktyviai pasisakyti  už darnią, įvairialypę visuomenę.

Po renginio surinktas pirštines padovanojome vargingai gyvenantiems žmonės ir pristatėme  VA  ‘‘Carito" socialinei tarnybai.

Pilietinę iniciatyvą organizavo dorinio ugdymo  etikos vyr. mokytoja Rasa Gelčienė,  jos ugdytiniai, taip pat aktyviai dalyvavo pradinių klasių mokytojos ir jų mokiniai. 


Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis