Svetaines struktura
2024-04-19

SUGRĮŽIMAI – 2019

2019-02-06

SUGRIZIMAI 3

Tradicinis 4 komandų krepšinio turnyras
„SUGRĮŽIMAI"

Kiekvienais mokslo metais pirmąjį vasario mėnesio sekmadienį į Nacionalinės M.K.Čiurlionio menų mokyklos sporto salę susirenka apie pusšimtį krepšinio mėgėjų. Kas jie tokie? Kodėl turnyras pavadintas - „Sugrįžimai“? Kada ir kam kilo ši idėja suburti visus geriausius visų laikų menų mokyklos krepšininkus?
Mintis organizuoti tokio pobūdžio turnyrą kilo man tada, kai padirbau šioje mokykloje keletą metų. Apie moksleivį, kuriam dėstai kūno kultūrą 8 metus nuo 5-os iki 12-tos klasės, prie kurio tu prisiriši, tampame vienas kito gyvenimo dalimi, neretai ir draugu, išleisti jį į gyvenimą ir toliau apie jį nieko nežinoti ir negirdėti būtų labai neteisinga. Supratau, kad reikia grįžtamojo ryšio, reikia tęstinumo. Mes, kūno kultūros mokytojai suradome tokią galimybę, skirtingai nuo matematikų, fizikų, lietuvių kalbos, muzikos teorijos, piešimo ar kitų dalykų mokytojų, sukviesti visus tuos buvusius moksleivius, kuriems sportas, fizinis aktyvumas, pomėgis žaisti krepšinį tapo vienu iš gyvenimo ir laisvalaikio praleidimo būdų. Džiaugiuosi, kad didžioji dalis mano ir mano kolegų buvusių mokinių, kurie yra baigę šią mokyklą yra fiziškai aktyvūs ir stiprūs, pasirinkę vienokią ar kitokią judėjimo formą, propaguoja sveiką gyvenimo būdą. Į „Sugrįžimus“ mus visus sukviečia ir jungia „oranžinis krepšinio kamuolys“, krepšinio žaidimo teikiamas malonumas. Kaip malonu žinoti, kad Vilniaus miesto krepšinio lygoje žaidžia buvę mūsų mokyklos auklėtiniai broliai Vytautas ir Giedrius Vidzbeliai, kurie yra susibūrę į vieną komandą žaidėjus, kurie yra baigę Nacionalinę M.K.Čiurlionio menų mokyklą.
Turnyre dalyvauja keturios komandos. Komanda „Dailė“ – joje žaidžia moksleiviai, kurie yra baigę mūsų mokyklos dailės skyrių. Tai nuolatiniai kasmet vykstančio turnyro dalyviai: Nerijus Kavaliauskas, Antanas Pocevičius, Donatas Bilius, Paulius Kisielis, Simas Jakimavičius, Karolis Mickus, Paulius Novikas ir kiti. Antra komanda „Muzika“, už kurią įvairiais metais yra žaidę virš keturiasdešimties muzikantų. Nemaža dalis jų dabar yra profesionalūs atlikėjai: dirigentas - Vytautas Lukočius, džiazo mokyklos įkūrėjas - Artūras Novikas, „Kramerata“ orkestro smuikininkas - Džeraldas Bidva, Vokietijoje gyvenantis pianistas - Vytis Šakūras, stygininkų kvarteto „Metis“ smuikininkas Karolis Rudokas, aktorius, teatro režisierius, dainų atlikėjas ir kompozitorius – Vidas Bareikis, džiazo muzikantas, oranžuotojas, saksofonininkas Leonardas Pilkauskas, vokalinio ansamblio „Quorum“ bosas – Romanas Savickas ir dar daugelis kitų.
„Mokytojų“ komandai atstovauja dabartiniai kūno kultūros mokytojai: Viktoras Dobrovolskis, Antanas Pociūnas, anksčiau dirbę mūsų mokykloje – Pranas Vėželis, Antanas Burokas, Alvydas Eidukevičius, Darius Zybailo, Vidas Ivanauskas. Jiems noriai talkina pučiamųjų skyriaus mokytojai - Vytautas Vidzbelis, Gintaras Mockus, Aretas Baranauskas, fortepijonų derintojas Domas Kurklietis, „Aidija“ choro vadovas – Romualdas Gražinis, pianistas Remigijus Sabaliauskas, smuikininkas Aidas Puodžiukas.
M.K.Č moksleivių rinktinėje turi teisę žaisti šiuo metu mokykloje besimokantieji geriausiai žaidžiantys krepšinį moksleiviai. Šiemet „M.K.Č. Rinktinę -2019“ garbingai atstovavo dvyliktokai Adomas Rybakovas, Rapolas Kavaliauskas, Dainius Karanevskis, Dominykas Jurevičius, vienuoliktokas Justas Maknickas, dešimtokas Pijus Mašanauskas
. Noriu padėkoti visiems, kurie metai iš metų atvyksta pirmąjį vasario sekmadienį į tradicinį 4 komandų krepšinio turnyrą „Sugrįžimai“. Dėkoju visiems, kas prisidėjo prie to, kad turnyras būtų toks, koks jis šiandien yra. Pirmiausiai mokyklos direktoriui Romualdui Kondrotui, kuris palaiko ir remia „Sugrįžimų“ idėją, broliams Vytautui ir Giedriui Vidzbeliams už diplomų ir plakato gamybą, buvusiam mūsų mokyklos auklėtiniui Simui Miškiniui, dabar vadovaujančiam Vilniaus krepšinio lygai, už kvalifikuoto krepšinio teisėjo parūpinimą. Šiais metais, pirmą kartą turnyro istorijoje, visų keturių komandų dalyviai, gavo po atminimo dovaną – sportinius marškinėlius su mokyklos logotipu ir užrašu: „Sugrįžimai“.
Pora žodžių apie MKČ rinktinę – 2019m. Į komandos dvyliktuką pakviečiau ne tik potencialiai stipriausius vyresniųjų klasių moksleivius, bet ir keletą 7 – 8 klasių moksleivių, kurie rodo didelį norą išmokti krepšinį, daro pažangą. Manau jau vien dalyvavimas ir nuotraukos su mokyklos rinktinės apranga, skatins juos tobulėti ir įeiti į mokyklos istoriją.
Visi susirinkusieji išklausė linkėjimus visiems turnyro dalyviams, nuo geriausio visų laikų mūsų mokyklos krepšininko ir dabar jau profesionalaus krepšinio trenerio Mindaugo Budzinausko, kuris dėl ligos negalėjo šiemet atvykti į turnyrą. Varžybų atidarymo metu visiems turnyro dalyviams modernų šokį atliko 8 klasės moksleivė Sofija Varkulevičiūtė su drauge Sandra, kurios buvo apdovanotos gausiais krepšininkų aplodismentais.Varžybos pavyko. Nugalėtojais tapo „Mokytojų“ komanda laimėjusi prieš visus varžovus. Geriausio žaidėjo prizą pelnė mokytojas Viktoras Dobrovolskis iš viso pelnęs 55 taškus. Po vieną pergalę pasidalino visos likusios komandos. Antrąją vietą laimėjo „M.K.Č rinktinė – 2019“. Naudingiausio moksleivių rinktinės žaidėjo prizą gavo Rokas Sventickas. Trečiąją vietą laimėjo „Dailė‘. Dailininkų komandoje rezultatyviausiai žaidė Paulius Kisielis. Ketvirtoji vieta atiteko „Muzikai“. Tarp muzikantų geriausiu žaidėju pripažintas Laurynas Butkauskas.
Pasibaigus varžyboms, daugelis dalyvių pasiliko vakaronėje. Žiūrėjome praeitų turnyrų nuotraukas, vaizdo įrašus, aptarėme planus sekantiems metams. Nuomonė, kad sugrįžti į mokyklą ir susitikti verta kasmet – nepasikeitė. Tad iki naujų susitikimų, mieli čiurlioniukai.

Kūno kultūros mokytojas: Antanas Pociūnas

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis