Svetaines struktura
2024-04-20

Tarpdalykinis integracinis projektas KURIAME LIETUVĄ

2020-01-02

Kaip ir kiekvienais metais, taip ir šiemet mūsų mokyklos bendruomenė prisijungė prie kitų Lietuvos ugdymo įstaigų ir dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje „Tolerancijos švyturys", skirtoje Tarptautinei tolerancijos dienai pažymėti. Šios iniciatyvos iniciatorė ir organizatorė dorinio ugdymo (etikos) vyr. mokytoja R. Gelčienė kvietė visus aptarti, permąstyti, suprasti koks yra svarbus santykis su KITU, KITOKIU žmogumi. Šių metų iniciatyvos simbolis Švyturys, kuris rodo kelią ne tik jūroje pasiklydusiems laivams, bet tampa kelrodžiu ir žmonių bendravime. Etikos mokiniai konstravo, kūrė švyturius, rinko mintis, diskutavo apie tai, kas padeda rasti gyvenimo kelią, kaip galime padėti vieni kitiems šiame kelyje, jei iškyla pavoja, kaip „neužplaukti'' ant gyvenimo seklumos. Dėkojame aktyviausiems pilietinės iniciatyvos „Tolerancijos Švyturys” dalyviams: 10D klasės moksleivėms: Alksnytei Robertai ir Razgaitytei Vėjūnei, 5d: Baliukevič Beatričei, Bareikytei Gabijai, Blaževičiui Vykintui, Gudelytei Saulei, Sadauskaitei Gabijai, Vilimaitei Elžbietai, 8B: Venckui Rapolui, 8c: Čuvykinui Vadimui ir Mozūraitei Smiltei.

Gruodžio 5 d. Kaune vyko I Tarptautinė konferencija-praktikumas  „Menas mokyti(-s)". Šioje konferencijoje  dalyvavo ir pranešimą „Mokinių aktyvios pilietinės pozicijos ugdymas" skaitė mokyklos pedagogė R. Gelčienė. Užsienio ir Lietuvos pedagogų susitikime buvo nagrinėjami muzikinio, bendro ugdymo klausimai, ieškoma modernių, šiuolaikinių sprendimo būdų. Pedagogams ir mokiniams buvo malonu stebėti, pasisemti patirties iš meistriškumo pamokas vedusių žymių  pedagogų: dr. B. Lenko iš Slovakijos, D. Gazdic-Kliajic iš Bosnijos ir Hercagovinos, E. Aybinder iš Izraelio. Lietuvos švietimo aktualijas pristatė, nagrinėjo LMTA, LSMU, VDU dėstytojai, pedagogine patirtimi dalijosi Palangos, Visagino, Kaišiadorių, Šalčininkų, Kauno ir Vilniaus mokytojai.

 

Šiais mokslo metais mokyklos erdvėse vėl suspindo mokinių rankomis sukurtos dekoratyvinės žiemos gėlės. Etikos vyr. mokytojos R. Gelčienės paskatinti pradinių ir vyresniųjų klasių mokiniai  papuošimus sukūrė iš antrinių žaliavų (popieriaus rulonų). Kurdami papuošimus mokinai aptarė šių dienų ekologinę situaciją pasaulyje, ieškojo sprendimų kaip galima dar kartą panaudoti antrines žaliavas kaip papuošimo detales interjere. Anot mokinių, tai buvo nuostabiai praleistos pamokos kartu dirbant ir kuriant.

  

„Mažuose pasaulio kampeliuose maži žmonės darydami mažus, gerus darbus pamažu keičia pasaulio veidą.'' 
Vanda Juknaitė

2019  metų pabaigoje, gruodžio mėn. 4–15 d. mokykloje etikos mokiniai kartu su savo mokytoja Rasa Gelčiene pakvietė į socialinę gerumo akciją „Pasidalintas džiaugsmas – dvigubas džiaugsmas". Vyresniųjų klasių mokiniai sukūrė lankstinuką, kuriame pateikė svarbiausią informaciją apie renginį, 5–8 kl. mokiniai parašė skelbimus, išdėliojo akcijos dėžes. Šiais metais mokyklos bendruomenės nariai (mokiniai, mokytojai, tėvai) rinko ir nešė higienines priemones: muilą, dantų pastą, dantų šepetėlius, dušo žėlė, šampūną. Buvo surinkta 240 vnt. Higienos priemonės, padedant mokiniams savanoriams, buvo pristatytos į Vilniaus arkivyskupijos „Caritas" Socialinę tarnybą ir išdalintos vargingai gyvenantiems, vienišiems žmonėms. Dėkojame visiems, kurie buvote jautrūs kito buvimui šalia.

Linkime DOSNIŲ, PRASMINGŲ Naujų 2020-ųjų  metų!  

 

Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis