Svetaines struktura
2024-03-29

Naujoji menininkų karta.

2019-12-23

4. Gintaras Januševičius

Pianisto Gintaro Januševičiaus veikloms suskaičiuoti gali pritrūkti pirštų. Per metus vadovauta dviem koncerto salėms Vokietijoje, paruoštos kelios naujos solinės ir kamerinės programos, organizuota ir sugrota virš 100 koncertų.

Publika atlikėją išvydo Vokietijos, Italijos, UK, Airijos, Lenkijos, Latvijos, Šveicarijos ir Lietuvos koncertų salėse bei salonuose. Paskutinis šiais metais koncertas numatytas dieną prieš Kūčių vakarą. Tačiau tuo metai nesibaigia, mat, gruodžio 29 dieną pradeda darbą viena iš jo įkurtų tarptautinių meistriškumo akademijų pianistams – "Feuerwerk Einbeck", kur Gintaras dėstys vienuolikai pasaulio jaunų atlikėjų. Šiemet tarp atrinktų pianistų akademijoje dalyvaus 2019 metais kelis konkursus laimėjusi čiurlioniukė dvyliktokė Anastasija Šumskaitė.

Šiemet kita pianisto tarptautinė akademija – "Klaipėda piano masters" – jau trečią vasarą iš eilės sukvietė jaunus pianistus iš viso pasaulio į Lietuvos pajūrį. Jam taip pat teko garbė vesti meistriškumo pamokas ir istorinėje vasaros fortepijono akademijoje Warszawskie Warsztaty Pianistyczne Varšuvoje (Lenkija).

Pianistas yra garbingas tarptautinių pianistų konkursų žiuri narys. 2019 metais jis dirbo jaunųjų pianistų konkursų komisijose Glazgo (Škotija) ir Rygoje (Latvija).

www.janusevicius.com


Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis