Svetaines struktura
2024-09-08

Naujoji menininkų karta.

2019-12-23

5. Giedrė Šlekytė

Skrydžiai, naktiniai partitūrų studijavimai viešbučiuose, repeticijos, koncertai, spektakliai, darbas su režisieriais, solistais, chorais, orkestrais, interviu ir fotosesijos, bendravimas su gerbėjais, kartais - su draugais, įrašų studijos, paparaciai, vėl skrydžiai ir viskas ratu - tai dirigentės Giedrės Šlekytės kasdienybė.

Drezdenas, Leipcigas, Berlynas, Antverpenas, Stokholmas, Paryžius, Bolonija - maža 2019 metų Giedrės kūrybinės geografijos dalis, šiemet skirtingų teatrų scenose pastatyti spektakliai: Dvoržako „Rusalka“ Opera Vlaanderen teatre, Čaikovskio „Spragtukas“ su legendiniu Gewandhaus orchestra bei Donizetti „Meilės eliksyras“ Leipzig Opera teatre, Mozarto „Figaro vedybos“ LNOBT, Ramintos Šerkšnytės muzikos koncertas Berwaldhallen koncertų salėje ir daug, daug, daug koncertų su vis kitais kūriniais. Kaip tai sunku, neišduoda niekas. Švytinčiai, besišypsančiai Giedrei, atrodo, visiškai nereikia poilsio.
O publika sukelia stovinčias ovacijas, būna ir žmonių, kurie atsiklaupia prieš trapios, švelnios Maestros stiprybę.
Šiemet Giedrė mūsų visų džiaugsmui yra pakviesta dirbti ir Lietuvoje į Lietuvos nacionalinį operos ir baleto teatrą. Yra šansų ją matyti dažniau.


Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis