Svetaines struktura
2024-09-08

Naujoji muzikos karta.

2019-12-23

6. Indrė Baikštytė

Šie metai pianistei Indrei Baikštytei yra ir itin džiugūs, ir labai sudėtingi, nes visai Lietuvai švenčiant garsaus jos senelio, žymaus kompozitoriaus Eduardo Balsio 100-ąsias gimimo metines, Indrei teko dalyvauti organizuojant visą eilę jubiliejinių renginių bei daug juose koncertuoti. Viename jų kartu su savo mama, profesore Dalia Balsyte bei kitais žinomais Lietuvos solistais ir kolektyvais, ji dalyvavo atliekant E.Balsio oratoriją „Nelieskite mėlyno gaublio“. Turbūt sudėtingiausias iššūkis buvo, kai su fortepijoniniu trio FortVio teko atlikti į finalą atrinktus I-ojo tarptautinio E.Balsio kompozitorių konkurso kūrinius. Metus vainikavo prieš pat Šv. Kalėdas Kaune ir Vilniuje atliktos su smuikininku D. Bidva ir Nacionalinės filharmonijos simfoniniu orkestru „Dramatinės freskos“.

Indrę Baikštytę klasikinės muzikos mylėtojai žino kaip ko ne vienintelę tokio masto Lietuvoje kamerinės muzikos atlikėją. 2019 metais įvairių kamerinių ansamblių sudėtyje (su Ingrida Armonaite, Rūta Lipinaityte, Donatu Bagursku, Davidu Geringu bei kitais) pianistė surengė daugybę koncertų Klaipėdoje, Vilniuje, Nidoje, Kazanėje, Maskvoje, Berlyne.

Ne vienas ir ne du jauni kamerinės muzikos atlikėjai Indrę vadina mylima mokytoja ar dėstytoja. Pianistė yra LMTA koncertmeisterio bei kamerinio ansamblio katedrų docentė. Ypatingai brangu, kad buvusi čiurlioniukė, tapusi žymia menininke, grįžo į savo mokyklą, kur nuoširdžiai ir profesionaliai dalinasi savo patirtimi. Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje ji eina kamerinio ansamblio skyriaus vedėjos pareigas, į jos klasę nori patekti daugybė mokinių. Jos ugdytiniai aktyviai dalyvauja koncertuose ir konkursuose, dažnai tampa laureatais.


Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis