Svetaines struktura
2024-04-26

Naujoji muzikos karta.

2019-12-23

7. Gediminas Gelgotas ir Naujų idėjų kamerinis orkestras NIKO.

Kompozitorius ir dirigentas Gediminas Gelgotas ir jo įkurtas orkestras, kurio beveik visi atlikėjai yra buvę čiurlioniukai, pripažinimo sulaukė ir Lietuvoje, ir Europoje, ir už Atlanto. Orkestras nuolat kviečiamas koncertuoti su pasaulinio mąsto atlikėjais, jų koncertai vyksta žinomiausiose pasaulio scenose.

Nors NIKO repertuarą sudaro tik šiuolaikinių kompozitorių ir paties Gedimino Gelgoto muzika, koncertų metu salės būna perpildytos. Gedimino kompozicijų kalba yra sudėtinga, bet visus keri jo muzikos nuoširdumas – ji gyva, ji alsuoja pozityvu. Profesionaliai sudėliotos koncertų formos, nuostabūs režisūriniai sprendimai, atlikėjų meistrystė bei žaižaruojantis virtuoziškumas ir ypatinga charizma – tai NIKO sėkmės paslaptys.

Vien tik šiais metais orkestras dalyvavo festivaliuose ir buvo surengęs koncertus Prancūzijoje, Vokietijoje, Norvegijoje, JAV ir Rusijoje. Artistai dalinosi scena ir įrašinėjo muziką su pasaulio žvaigždėmis. Orkestras dažnai koncertuoja ir Lietuvoje. Dar iki metų pabaigos galėsime išgirsti kelis NIKO koncertus. Turbūt, didžiausia intriga – 12.26 numatytas koncertas su Vilniaus savivaldybės kameriniu choru "Jauna muzika", kuriam vadovauja maestro Vaclovas Augustinas.

NIKO artistai: Augusta Jusionytė, Dalia Simaška, Julija Ivanovaitė, Marija Pranckutė, Justas Kulikauskas, Deividas Dumčius ir Vincas Bačius.


Rėmėjai

Kunigas daktaras
Hans Friedrich Fischer

Karoso logo

 

Ponia Valdereza Lenktaitis